Aranyláz MUD

Köszönet Mokas-nak a tárhelyért, domainért és önzetlen segítségéért, hogy az Aranyláz világa él és virul. - Zolak

Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


jatek:fajok

Különbségek

A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbségek a következők.

Összehasonlító nézet linkje

Előző változat mindkét oldalon Előző változat
jatek:fajok [2016/03/07 18:45]
vandorloo fajtól függő spec dolgok
jatek:fajok [2016/04/10 17:39] (aktuális)
nasim
Sor 3: Sor 3:
 Minden faj más kezdő státokkal, képzettségekkel indul. Pl. az embernek magas a karizmája, a surranók profik a lopásban. Minden faj más kezdő státokkal, képzettségekkel indul. Pl. az embernek magas a karizmája, a surranók profik a lopásban.
 A fajod más fajokhoz való viszonyát a viszonyok paranccsal nézheted meg. Vannak olyan boltosok, akik az ellenséges faj képviselőivel nem állnak szóba, ilyenkor segíthet a másolt alak, vagy az illúziófaj varázslat. Egyes tanítók olcsóbban, vagy drágábban tanítanak téged a fajod miatt. Ha a két faj közötti ellentét nagy, akkor még be is támadhatnak,​ pl. félelfeket a trollerődben. A fajod más fajokhoz való viszonyát a viszonyok paranccsal nézheted meg. Vannak olyan boltosok, akik az ellenséges faj képviselőivel nem állnak szóba, ilyenkor segíthet a másolt alak, vagy az illúziófaj varázslat. Egyes tanítók olcsóbban, vagy drágábban tanítanak téged a fajod miatt. Ha a két faj közötti ellentét nagy, akkor még be is támadhatnak,​ pl. félelfeket a trollerődben.
 +
 +Nasim Véleménye:​
 +Ha kezdő játékos vagy, és most ismerkedsz aranylázzal,​ akkor a **félelf** fajt ajánlom. ​
 +A legfontosabb előnye, hogy **lát a sötétben**. Míg nem tudsz varázsolni,​ addig rengeteg fáklyára lenne szükséged (feltéve, ha megtalálod hol árulják). Másik előnye: **közepes páncélok**. Eleinte használhatóból leginkább csak közepes méretűt fogsz találni. Kezdő képzettségek között szerepel a **kardvívás**. Kard típusú fegyverből van a legtöbb. Ezek alapján még az **elf** is egy jó választás lehet, mégis a játékosok körében a félelf terjedt el jobban.
 +
 +Másik faj amit ajánlok (az én személyes kedvencem) az **ember**.
 +**Nem lát ugyan a sötétben**,​ és ez eleinte igen nagy probléma (fogalmad sincs merre jársz) viszont a **magas karizma** miatt kevesen fognak betámadni illetve a magas induló alkudozás skill is segít boldogulni. **Karvívás**sal szintén rendelkezik indulásból,​ és **közepes páncélok**at visel.
 +
 +Még amit említésre méltónak találok az a **csontvázharcos**.
 +Rengeteg előnye és hátránya van. Szinte mindenki betámadja, drágán tanul, nem tud úszni, nyúzni, meg még pár szkillt emiatt néhány küldetéssel meggyűlhet a baja, ellenben **nem vérzik** (ha játszol egy keveset rá fogsz jönni, hogy ez mekkora előny), szúró vágó fegyver kevésbé sebzi, és magas erővel, és harci tudással indul.
 +
 +Igazából bármelyik fajjal lehet játszani, de míg meg nem ismered eléggé aranylázat addig érdemesebb ezek közül választani.
  
  
jatek/fajok.txt · Utolsó módosítás: 2016/04/10 17:39 szerkesztette: nasim