Aranyláz MUD

Köszönet Mokas-nak a tárhelyért, domainért és önzetlen segítségéért, hogy az Aranyláz világa él és virul. - Zolak

Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


jatek:fajok

Az Aranyláz fajairól

Világunkban karaktered főbb jellemzőit a fajod határozza meg.
Minden faj más kezdő státokkal, képzettségekkel indul. Pl. az embernek magas a karizmája, a surranók profik a lopásban.
A fajod más fajokhoz való viszonyát a viszonyok paranccsal nézheted meg. Vannak olyan boltosok, akik az ellenséges faj képviselőivel nem állnak szóba, ilyenkor segíthet a másolt alak, vagy az illúziófaj varázslat. Egyes tanítók olcsóbban, vagy drágábban tanítanak téged a fajod miatt. Ha a két faj közötti ellentét nagy, akkor még be is támadhatnak, pl. félelfeket a trollerődben.

Nasim Véleménye:
Ha kezdő játékos vagy, és most ismerkedsz aranylázzal, akkor a félelf fajt ajánlom.
A legfontosabb előnye, hogy lát a sötétben. Míg nem tudsz varázsolni, addig rengeteg fáklyára lenne szükséged (feltéve, ha megtalálod hol árulják). Másik előnye: közepes páncélok. Eleinte használhatóból leginkább csak közepes méretűt fogsz találni. Kezdő képzettségek között szerepel a kardvívás. Kard típusú fegyverből van a legtöbb. Ezek alapján még az elf is egy jó választás lehet, mégis a játékosok körében a félelf terjedt el jobban.

Másik faj amit ajánlok (az én személyes kedvencem) az ember.
Nem lát ugyan a sötétben, és ez eleinte igen nagy probléma (fogalmad sincs merre jársz) viszont a magas karizma miatt kevesen fognak betámadni illetve a magas induló alkudozás skill is segít boldogulni. Karvívással szintén rendelkezik indulásból, és közepes páncélokat visel.

Még amit említésre méltónak találok az a csontvázharcos.
Rengeteg előnye és hátránya van. Szinte mindenki betámadja, drágán tanul, nem tud úszni, nyúzni, meg még pár szkillt emiatt néhány küldetéssel meggyűlhet a baja, ellenben nem vérzik (ha játszol egy keveset rá fogsz jönni, hogy ez mekkora előny), szúró vágó fegyver kevésbé sebzi, és magas erővel, és harci tudással indul.

Igazából bármelyik fajjal lehet játszani, de míg meg nem ismered eléggé aranylázat addig érdemesebb ezek közül választani.

jatek/fajok.txt · Utolsó módosítás: 2016/04/10 17:39 szerkesztette: nasim