Aranyláz MUD

Köszönet Mokas-nak a tárhelyért, domainért és önzetlen segítségéért, hogy az Aranyláz világa él és virul. - Zolak

Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


jatek:kepzettsegek

Képzettségek

Képzettségek, és hogy szerintünk (Nasim & Fixer) mikor mire jók:

Filter:

Képzettség Leírás
Alkímia Ha jól emlékszem 3 küldetéshez is kell, de nekem a 3 küldetés után is csak 12es, még ha nehezebben is, de alacsonyabb szinten is megoldhatóak vele a dolgok, csak több alapanyagra van szükség. Vakság gyógyítása, gyógyital, ill. serkentőszerek elkészítéséhez viszont hasznos, csak ahhoz elég magas szintűnek kell lennie.
Alkudozás Minél magasabb annál olcsóbban vásárolsz és annál drágábban adsz el, igen erősen beleszámít a karizma. Elsődleges fontosságú képzettség maximumra fejleszteni új karakternél.
Balta A balták, fejszék egyszerre zúzó és vágó fegyverek, ahogy észrevettem minden körben 50-50%az esély, hogy melyik típusú sebzés jön be. Én eddig csak a +3as baltához vettem hasznát, de ha már a kard, és szalfegyverek képzettség maxos, akkor megéri erre is időt szánni, jól fog még jönni.
Bányászat Építkezéshez, és egy küldetéshez kell. Mire a küldetés megvan addigra a 20-30as szint is megvan belőle. Ha nem a ponttáblázatos helyekért küzdesz akkor felesleges is tovább nyomni.
Biztos kéz Ha kiütné ellenfeled a fegyvert a kezedből, akkor van rá esély, hogy egyből fel is kapod, illetve késelésnél is hasznos, valamint tűzaurás ellenfelek ellen. Nagyon lassan fejlődik, de igen hasznos. (Tapado kezeket érdemes használni hozzá). Erősebb szörnyek ellen nélkülözhetetlen skill.
Csapdakeresés Marginálisan hasznos képzettség, alig pár helyen van csapda. Azok viszont néha elég sokat sebeznek.
Diplomácia Nem tudod se használni se fejleszteni jelenleg.
Dobás Alacsony szinten nem rossz, amíg nincs jobb.
Értékbecslés Eleinte míg nem ismered a tárgyak értékét (ill az azonosítás varázslatot) addig meg tudod becsülni, hogy van-e értelme elcipelni az adott tárgyat a boltosig. Minden tárgyra csak egyszer tudod alkalmazni (kivéve ha eladod, és megveszed újra).
Favágás 2 vagy 3 küldihez, és kastély építéséhez kell, többet nem is nagyon érdemes foglalkozni vele.
FegyverspecialitásHa fegyverednek van tuz, jeg, méreg, stb speciális bónusz sebzése, akkor ettől a skilltől függ, hogy milyen eséllyel sikerül vele sebezni. Hasznos, de azért nem annyira fontos, a nagyon tápos fegyverekhez kellhet.
Felderites Környező szobákban tudod meglesni, hogy kik vannak. Nekem alacsony szinten sokat segített küldetésekben, szerintem megéri mezőn gyakorolni küldizés előtt. Sajnos néha fals irányhoz írja mit talált, amíg ki nem gyúrod.
Gyilkolás 5ig csak a fegyver mérgezése fejleszti utána a megfelelő parancsok (sugó gyilkolas, sug piszkos harc). Megéri használni (jól tud esni, mikor egy egyszerű katanával 600 fölött sebzel avatár fővezérnek).
Gyógyítás Nem tudod se használni se fejleszteni jelenleg.
Hadvezetés Csapatban van kis haszna, ha te vezeted a csapatot. Ha többen öltök, akkor a csapatvezető hadvezetésétől és vezetőképességétől függően egy kis bónuszt kaptok a találati esélyre.
Hárítás Nagyon lassan fejlődik, ahogy észrevettem leginkább mikor megütnek. Jelenleg sajnos nem lehet hárítani.
Herbalizmus 2-3 küldetéshez kell, illetve alkimiahoz hasznos. A küldetéseket viszont 0-5os skillel is kényelmesen teljesíteni tudod.
Higgadtság Ha nem használsz vérszomjat, akkor túl sok haszna nincs.
Horgászat 3 küldetéshez is kell (illetve ha lusta vagy mint én, akkor egy negyedikben is hasznát veszed), az aranyhalhoz viszont 30-as skill kell minimum, amit nem egyszerű elérni.
Íj Egyelőre nincs értelme
Kard A kardok az elsődleges vágófegyverek a játékban, kardból van a legtöbb fegyver is bekötve. Szerintem fajtól függetlenül ezt éri meg először kimaxolni.
Késelés Harc közben ha tőrt tartasz egyik kezedben, akkor 2 körönként tudsz extra sebzést bevinni. Alacsony szinten jelentéktelennek tűnhet, de magas képzettség és egy jó tőr mellett igen szépen sebez. A biztos kéz képzettséget is fejleszti néha (ha már megtanultad).
Koldulás Semmi értelme, max ponttáblázatra.
Legendaismeret 2 küldetés is ad rá bónuszt viszont előtte érdemes felvinni 27re (ez a max szint ameddig fejleszthető). Szörnyekre igen nagy haszna van, megmondja, hogy mivel érdemes ölni.
Lepkefogás -
Lopakodás Gyilkoláshoz tartozó parancsok sikerességébe számít bele, gyilkolás fejleszti.
Lopas Néha npcktől is tudsz értelmes dolgot lopni, de a fő haszna akkor van ha másik játékostól akarsz valamit megszerezni (persze számolj a bosszúra).
Lovaglas Csak ponttáblázatba van értelme.
maszas Jó néhány küldetéshez kell, illetve bizonyos igen ritka, és igen nagy bónuszt adó tárgyak megszerzéséhez. Van jó pár mászni való hely(hirtelen 7 jut eszembe), mindnek megvan hogy mennyi a minimum mászás, amivel van esélyed feljutni, illetve, hogy meddig fejleszt. Azt hogy melyek ezek a helyek, és melyikhez milyen értékek tartoznak, arra nektek kell rájönni. ui.: van ahova még a 75 se mindig elég, és rá kell öltözni.
navigacio Jelenleg nem jó semmire.
negativ vedelem Mikor már avatár vezért sikerül leölnöd, akkor van értelme először meglátogatni a negatív földet. Persze előtte meg kell szerezned ezt a képzettéget. Az ottani sebzést hivatott csökkenteni.
nyuzas 1 küldetéshez kell, illetve, pénz szerzési lehetőség, bár meggazdagodni ebből nem fogsz.
okolharc Puszta kezes harcnál számít, típusa zuzó, pusztito karmokkal igen szépen sebez. Ha kiütik a kezedből a fegyvered és nem tudod egyből felvenni, akkor jól jöhet, illetve fegyvertörő avatároknál is hasznos lehet.
ostor Egy-két jó fegyver van csak az ostorok között, így ezt mindenképpen hagyjuk a végére.
parittya -
piszkos harc Homokszórás, gáncsolás, lefegyverzés, +lsd: gyilkolas. fontos képzettség (szerintem). Alacsonyabb szintű ellenfelek ellen még gáncsolás be is jöhet, aminek nagy előnye, hogy nem tud speciális képességeket használni az áldozat.
regeszet 2 küldihez kell, de mielőtt bármelyiket elkezdenénk szerezzük be a vizaura varázslatot.
repules No ez egy igen drága dolog, és míg nincs 50 környékén a skill addig sok haszna nincs is. Az utazási időt rövidítené le.
sebkötözés Ha vérzel, akkor ezzel elállíthatod a vérzést. Főleg a játék elején hasznos.
szalfegyver Szúró típusú fegyvertípus a kevésbé fontosak közül.
szamszerij -
szelidites Megszelídíthetsz vele egy állatot, aki utána a követőd lesz. Amíg nincs idézhető követőd, addig nagyon hasznos egy védelmező gnóm földműves :)
szkanderezes Ez egy fun képzettség. Ha szkanderbe lenyomsz valakit, akkor par garast kapsz tőle, más játékostól is. Az előny mindig a kihívott félnél van.
teologia Papi varázslatokhoz kell, maxoljuk ki olyan gyorsan ahogy csak tudjuk. Ettől függ, hogy milyen papi varázslatokat és milyen erővel fogunk elsütni.
teozofia lsd: teologia
terkepeszet A merre paranccsal megjegyezhetsz helyeket, így később is odatalálsz. Hogy mennyit tudsz megjegyezni az ettől a képzettségtől függ. A madáron repkedés fejleszti egy darabig.
thaumaturgia lsd: teologia, szerintem a 3 közül ez a legfontosabb képzettség, erre érdemes a legtöbb bónuszt is beszerezni lsd: meteorit
tor Szúró típusú, szalfegyvereknél fontosabb, a késeléshez elengedhetetlen. Talán a második leghasznosabb fegyver képzettség.
uszas Van 3-4 küldetés amit másképp macerás megoldani (kivéve ha repülés varázslat már megvan). Eleinte fejleszteni úgy érdemes, hogy 1 mezőnyit belelépsz tengerbe, majd gyorsan vissza, és pihen. Utána majd látod már te is.
vagdalkozas Mint késelés, csak karddal, és nem esik ki a fegyver a kezedből.
vakharc Ha meg vagy vakítva akkor fejlődik. Kevesebb mínuszt kapsz vakon, a képzettségedtől függően. Ha láthatatlan a támadód, akkor is segít. A szobák leírását is „láthatod”, a sötétben, ha magas. Hasznos lehet, de nem fontos képzettség.
verszomj Elkezdesz dühöngeni, se varázsolni, se menekülni nem tudsz közben, viszont picivel jobban harcolsz és picivel kevesebbet sebződsz. Ha alacsony az akaraterőd, akkor automatikusan tovább dühöngesz az áldozat halála után és mindenkit megtámadhatsz a környéken…
zarnyitas Egy-két fontos területre máshogy csak nagyon macerásan tudsz bejutni, szóval közepesen erős karakerrel már érdemes úgy jó 30-35-ig kigyúrni.
Zene -
Zúzó Érdemes harmadikként kigyúrni, hisz bár kevés az ilyen fegyver, van olyan lény akire zuzóval lényegesen többet sebzel, mint vágóval vagy szúróval.

Képzettségek tanárai

Filter:

Képzettség Terület Tanár Tanított szintek Ár (kb.) Mikor tanít
Alkímia Tyr, iskola Titarian, a tanító 0-? <25 2d 8g07:00 után
Alkímia 5 Mágia Tornya Alaptudományok tanítómestere 0-20 3d 4g
Alkímia 5 Mágia Tornya Tudományok tanítómestere ?-20 1d 13g
Alkímia 5 Mágia Tornya Tanítómesterek ura ? >25, <55 15d 7g
Alkímia Nykthal Dralgevur, a tanító 0-? <25 7d 13g
Alkímia Nykthal Alkímista ?-40-50 82d 2g
Alkímia Corxen romvárosa Xenterial, a nekromanta ? <25 5d
Alkímia Ryal Grontar, a bölcs öreg pap ? <25 5d 5g
Alkímia Gnómváros Tudományok tanítómestere ? <25 2d 5g
Alkímia Gnómváros Almaranteatudomanyokoktatoja ?-25-35 4d 15g
Alkímia Multon Büdös banya ?-55-65 2k 95d 7g
Alkudozás Kelethin Holdárnyék Darméne, a halál dalnoka 0-15-? <25 5d 3g
Alkudozás Outland, sivatag, Tyr-delSivatagi kereskedő ? <25 6d 1g05:00 utan
Alkudozás 5 Mágia Tornya Apró széltündér (Láthatatlan),5em/2ny.? <25 6d 16g
Alkudozás Nykthal Roselle, a kereskedőcéh tanítója 25-50 20d 5g
Alkudozás Biztosrév Werio, a gyárigazgató ?-55-70 12k 82d 18g
Balta Tyr, városőrség Anaximander, az oktató 0-15 3d 07:00 után
Balta Multon Lamber mester ?-35 8d 14g06:30 után
Balta Karakas Gurnannon, a melák >40-?-65 4k 52d 14g
Balta Xeininne szentélye Xeininne főpapnője 0-30 3d 14g
Balta Mithril csarnok Dagna generális ?-40-60 6d 8g04:00 után
Bányászat Outland, gázló Vándortanító 0-10 1d 19g
Bányászat Nykthal Dralgevur, a tanító 15-35-? 15d 6g
Bányászat Mithril-csarnok Stumpet, a főpap ? 3d 15g
Biztos kéz Nykthal Ki Cheng Et, a pengemester 0-35 1k 75d
Biztos kéz Nykthal Rowen, a fejvadász 40-50-? 3k 33d 6g
Csapdakeresés Tyr, Chrurr boltja Brevia, a vak tolvaj 0-15 6d 8g18:00 után
Csapdakeresés 5 Mágia Tornya Tanítómester 0-5 3d 3g
Csapdakeresés 5 Mágia Tornya Apró széltündér (Láthatatlan),5em/2ny.0-5 2d 16g
Csapdakeresés Amitakarsz - SurranófalvaLakatos Kolompár ?-20-25 1d 16g11:00 után
Csapdakeresés Mondon Pladquin ? <30 31d 7g
Csapdakeresés Mondon Rembadin ?-30 1k 35d 18g
Csapdakeresés Mondon Abraldan ?-35-40-? 5k
Csapdakeresés Mondon Tolvajmester ? 11k 31d 8g
Dobás Tyr, Chrurr boltja Brevia, a vak tolvaj 0-? <30 2d 8g18:00 után
Dobás Outland, haz a hegyen Chen Tao, a harcművészetek mestere 0-15 5d 17g
Dobás Multon Vaalen, a gyors ?-20-25 3d 2g
Dobás Hobbitfalva Karafiath, a harcművészetek mestere ? <30 4d
Dobás Mithril csarnok Dagna generális ? <35 3d 18g04:00 után
Dobás Outland, déli sivatag Sáskaharcos vadász ?-30-50 56d 17:00 után
Dobás Outland, sivatag, Tyr-delSivatagi kereskedő 0-? <20 4d 11g
Értékbecslés Tyr, kocsma Langar, a kocsmáros 0-11 7d 6g05:00 után
Értékbecslés Amitakarsz - SurranófalvaTak, a munkanelkuli 0-30 2d 10g09:00 után
Értékbecslés Rambo, a troll kölyök Agyar-erőd <35 1d 15g
Értékbecslés Vitrius kapitány Multon, Fogadó, emelet ?-35-65 5k 14d 5g
Értékbecslés Mithril csarnok Stumpet, a főpap 15<31 2d 10g
Favágás Nykthal Dralgevur, a tanító 0-? <35 7d 13g
Favágás Outland, erdő Favágó 0-30 1d
FegyverspecialitásNykthal Ki Cheng Et, a pengemester 0-10-? <70 4k 50d
FegyverspecialitásNykthal Rowen, a fejvadász ?-60-65 66d 13g
FegyverspecialitásXeininne szentélye Xeininne főpapnője ?-15-35 29d 15g
FegyverspecialitásSzent Theodor Kolostor Apát ?-40-55 35d 12g
Felderítés Nykthal Roselle, a kereskedőcéh tanítója 0-5-? <25 7d 16g
Felderítés Kelethin Könnyűléptű Norman, a vadászmester 0-40 6d 5g
Felderítés Tyr Zdirk, a tanító 0-15 6d
Felderítés Gnómváros, iskola Tudományok tanítómestere ? <40 1d 8g
Felderítés Mithril csarnok Stumpet, a főpap ? <45 2d 10g
Gyilkolás Tyr, Chrurr boltja Brevia, a vak tolvaj 0-5? <10 8d 18:00 után
Gyilkolás Tyr Conan, a harcos ? >1 15-? 21d 12g
Gyilkolás Tyr Zdirk, a tanító 0-30 18d
Gyilkolás Kelethin Holdárnyék Darméne, a halál dalnoka ?-35-40 10d 7g
Gyilkolás Nykthal Rowen, a fejvadász ?-45-65 80d
Hadvezetés Tyr, városőrség Anaximander, az oktató 0-10-? 6d 07:00 után
Hadvezetés Nykthal Roselle, a kereskedőcéh tanítója 0-? <25 6d 4g
Hadvezetés 5 Mágia Tornya Tanítómesterek ura 0-? 15d 8g
Hadvezetés Outland, Vér tó, móló Sir Roland ?-40 3d 4g
Hadvezetés Vitrius kapitány Multon, Fogadó, emelet 45-?
Hárítás Tyr, városőrség Anaximander, az oktató 0-? 7d 11g07:00 után
Hárítás Nykthal Roselle, a kereskedőcéh tanítója 0-? <16 (kezdő) 5d 9g
Hárítás Kelethin Vak Bob, a harcművész ?-50-60-? 71d 4g06:00 után
Hárítás Kelethin Szellőszárny Wallowin, a fegyvermester?-35-45 14d 12g
Hárítás Amitakarsz - SurranófalvaTak, a munkanelkuli ? 5d 09:00 után
Hárítás Amitakarsz - SurranófalvaFullajtár, a hosszúléptű ? 2d 5g06:00 után
Hárítás Multon Lamber mester ? 10d 9g06:30 után
Hárítás Outland, déli sivatag Sáskaharcos vadász ?-20-? 12d 3g17:00 után
Hárítás Xeininne szentélye Xeininne főpapnője ?-20-30 3d 14g
Hárítás Outland, Vér tó, móló Sir Roland ? 4d 16g
Higgadtság Tyr Conan, a harcos 0-25-? 17d 5g
Higgadtság Karakas Gurnannon, a melák ?-45-? 4k 52d 14g
Higgadtság Nykthal Hawk, az izomagy ? 15d
Herbalizmus Tyr, iskola Titarian, a tanító 0-? 2d 2g07:00 után
Herbalizmus Tyr Conan, a harcos 0-? <30 22d
Herbalizmus 5 Mágia Tornya Alaptudományok tanítómestere 0-20 3d 4g
Herbalizmus 5 Mágia Tornya Tudományok tanítómestere 0-20 1d 13g
Herbalizmus 5 Mágia Tornya Tanítómester ?-5-? <25 1d 16g
Herbalizmus 5 Mágia Tornya Tanítómesterek ura ? >1 -25 9d 12g
Herbalizmus 5 Mágia Tornya Apró széltündér (Láthatatlan),5em/2ny.0-? <30 5d 13g
Herbalizmus 5 Mágia Tornya Wyche ?-40-60 1d 10g
Herbalizmus Outland, gázló Vándortanító 0-? <30 2d 14g
Herbalizmus Nykthal Alkímista ?-30-35 79d 5g05:30 után
Herbalizmus Kelethin Könnyűléptű Norman, a vadászmester 0-? <30 2d 7g
Herbalizmus Gnómváros Bralteran, a csontkovács ? <30 3d 6g
Herbalizmus Multon, Katakombák Büdös banya ?-65 1k 82d 15g
Horgászat Biztosrév Adar, a horgász 0-25 20d 13g
Horgászat Outland, csónakház Révész ?-30-45-? 82d 18g
Horgászat Outland, Biztosrév Jónás, a nagy horgász ?>25 (nem kezdő) 3k 69d 8g
Íj Kelethin Könnyűléptű Norman, a vadászmester 0-? 6d 5g
Íj Kelethin Szellőszárny Wallowin, a fegyvermester? >1 (nem kezdő) 24d 6g
Íj Amitakarsz - SurranófalvaFullajtár, a hosszúléptű ? 2d 06:00 után
Kard Tyr, városőrség Anaximander, az oktató 0-? 3d 07:00 után
Kard Nykthal Roselle, a kereskedőcéh tanítója 0-? <60 4d 13g
Kard Nykthal Ki Cheng Et, a pengemester 0-? <60 1k 25d 5g
Kard Kelethin Vak Bob, a harcművész ?-65 59d 6g06:00 után
Kard Kelethin Holdárnyék Darméne, a halál dalnoka ? <60 8d 5g
Kard Kelethin Szellőszárny Wallowin, a fegyvermester? 19d 6g
Kard Xeininne szentélye Xeininne főpapnője ?-60-? 14d 17g
Kard Outland, haz a hegyen Chen Tao, a harcművészetek mestere ?-70 1k 17d 6g
Kard Outland, Vér tó, móló Sir Roland ? 5d 2g
Késelés Tyr Conan, a harcos 0-25 1k
Késelés Nykthal Ki Cheng Et, a pengemester ?-30-35 1k
Késelés Mondon Abraldan ?-40-55 5k 40d
Késelés Mondon Tolvajmester ? 13k 78d 5g
Koldulás Tyr, kocsma Langar, a kocsmáros 0-10 5d 9g05:00 után
Koldulás Tyr Részeg koldus ?-15-25 1d 15g
Legendaismeret Tyr Conan, a harcos 0-? 20d 14g
Legendaismeret Tyr, iskola Titarian, a tanító 0-? <25 4d 17g07:00 után
Legendaismeret 5 Mágia Tornya Apró széltündér (Láthatatlan),5em/2ny.? >1 (nem kezdő) 9d 1g
Legendaismeret Kelethin Csillagfény Tamurelo ?-25 5d 4g09:00 után
Legendaismeret Mithril csarnok Stumpet, a főpap ?-15-20 2d 10g
Lepkefogás Tyr, park Utcagyerek 0-? 15g14:00 után
Lopakodás Tyr Conan, a harcos 0-? <60 34d 11g
Lopakodás Tyr, Chrurr boltja Brevia, a vak tolvaj 0-10 4d 16g18:00 után
Lopakodás 5 Mágia Tornya Apró széltündér (Láthatatlan),5em/2ny.? >1 <60 5d 13g
Lopakodás Kelethin Könnyűléptű Norman, a vadászmester ?-15-40 5d 18g
Lopakodás Kelethin Holdárnyék Darméne, a halál dalnoka ?-45-55 8d 5g
Lopakodás Mondon Pladquin 0-? <60 55d 7g
Lopakodás Mondon Rembadin ? <60 1k 25d 9g
Lopakodás Mondon Abraldan ? <60 5k 48d 11g
Lopakodás Tyr Zdirk, a tanító ?-60-65 16d 16g
Lopás Tyr Zdirk, a tanító 0-20 7d
Lopás Agyar erőd Rambo, a troll kölyök 0-? <25 1d 10g14:00 után
Lopás Tyr, Chrurr boltja Brevia, a vak tolvaj 0-? 3d 4g18:00 után
Lopás Amitakarsz - SurranófalvaTak, a munkanelkuli ?-25-35-? 4d 09:00 után
Lopás Mondon Pladquin 0-? <40 69d 4g
Lopás Rembadin Rembadin 0-? <40 1k 62d
Lopás Abraldan Abraldan ?-40-50 5k 31d 8g
Lovaglás Outland, Tyr, ny, istállóJuan, a lovászfiú 0-10 1d 10g04:00 után
Lovaglás Outland, Vér tó, móló Sir Roland ?-15-20-? <35 5d 15g
Mászás Tyr, park Utcagyerek 0-? <35 18g14:00 után
Mászás Nykthal Ki Cheng Et, a pengemester >5-?-<60 60d
Mászás Tyr Conan, a harcos >1-?-<60 1k 3d 13g
Mászás Tyr Zdirk, a tanító ? <40 7d
Mászás Outland, hegymászó tábor Tábori orvos 0-55 34d 6g
Negatív védelem 5 Mágia Tornya Wyche 0-45 1k
Negatív védelem Multon, Fogadó, Kazamata Büdös banya ?-50-65 9k 55d 7g
Nyúzás Outland, gázló Vándortanító 0-? <20 1d 19g
Nyúzás Outland, déli sivatag Sáskaharcos vadász ? <16 (kezdő) 11d 7g17:00 után
Nyúzás Outland, Nykthal-tól é Elf vándor ? <60 1d
Nyúzás Nykthal Dralgevur, a tanító 0-20 7d 13g
Nyúzás Amitakarsz - SurranófalvaFullajtár, a hosszúléptű ?-25-40 10g06:00 után
Nyúzás Kelethin Könnyűléptű Norman, a vadászmester ?-45-50 9d 8g
Nyúzás Gnómváros Fürgeujjú Hiratonia a kézműves ? <55 2d 05:00 után
Ostor Amitakarsz - SurranófalvaFullajtár, a hosszúléptű 0-20 2d 06:00 után
Ostor Multon Genir, a hatalmas ?-25-40 91d 9g06:30 után
Ostor Outland, déli sivatag Sáskaharcos vadász ?-45-55 94d 19g17:00 után
Ostor Karakas Gurnannon, a melák ?-60-65 4k 52d 14g
Ökölharc Tyr, kocsma Langar, a kocsmáros 0-20 4d 11g05:00 után
Ökölharc Outland, haz a hegyen Chen Tao, a harcművészetek mestere ?-25-50 1k 25d 13g
Ökölharc Outland, Tyr, ny, istállóJuan, a lovászfiú 0-? <20 1d 04:00 után
Ökölharc Multon Genir, a hatalmas ?-20-? <55 4d 18g06:30 után
Ökölharc Mondon Pladquin ? <16 55d 7g
Ökölharc Mondon Rembadin ?-30 1k 75d 13g
Ökölharc Mondon Abraldan ?-35-45-? <55 6k 87d 5g
Ökölharc Agyar-erőd Félszemű Morragh ? <55 8d 16g03:00 után
Ökölharc Hobbitfalva Karafiath, a harcművészetek mestere ? <55 12d
Ökölharc Mithril csarnok Pwent, a harci tomboló ? <55 6d 8g
Ökölharc Szent Theodor Kolostor Jolanie nővér ? <55 17d 2g
Ökölharc Szent Theodor Kolostor Apát ? <55 23d 6g
Ökölharc Nykthal Hawk, az izomagy ?-55-65 1k 30d 11g
Parittya Tyr, park Utcagyerek 0-? 1d 14:00 után
Piszkos harc Tyr, Chrurr boltja Brevia, a vak tolvaj 0-20 4d 18:00 után
Piszkos harc Tyr Zdirk, a tanító ?-25-40 11d
Piszkos harc Amitakarsz - SurranófalvaTak, a munkanelkuli ? <25 5d 09:00 után
Piszkos harc Multon Lamber mester ? <25 6d 19g06:30 után
Piszkos harc Mondon Pladquin ? <30 73d 16g
Piszkos harc Mondon Rembadin ? <45 2k 39d
Piszkos harc Mondon Abraldan ?-45-50 6k 85d 14g
Piszkos harc Mondon Tolvajmester ?-55-70 37k 85d 14g
Piszkos harc Mithril csarnok Pwent, a harci tomboló ? <45 4d 12g
Piszkos harc Sziklacsarnok Keekor, a gladiátor ? <45 3d 2g
Repülés Outland, gázló Vándortanító ?-25-40 13k 50d
Repülés Outland, Tyr, dny Flodare, a madárkereskedő 0-5 2k 97d 19g
Repülés Outland, Nykthal, e-ra Elf vándor ?-5-20 2k 50d
Régészet Tyr, könyvtár Prof. Indiana 0-25-? 1k
Sebkötözés Outland, hegymászó tábor Tábori orvos 5-55 51d 10g
Szálfegyver Tyr, városőrség Anaximander, az oktató 0-? 7d 11g07:00 után
Szálfegyver Kelethin Vak Bob, a harcművész ?-45-60 1k 6d 16g06:00 után
Szálfegyver Kelethin Szellőszárny Wallowin, a fegyvermester?-35-40 8d 15g
Szálfegyver Karakas Gurnannon, a melák ?-65 4k 52d 14g
Szálfegyver Outland, déli sivatag Sáskaharcos vadász ? >1 <45 12d 19g17:00 után
Szálfegyver Xeininne szentélye Xeininne főpapnője 0-30 3d 14g
Szálfegyver Outland, sivatag, Tyr-delSivatagi kereskedő 0-15-? 4d 11g
Szálfegyver Multon Genir, a hatalmas 0-5-? 6d 3g06:30 után
Számszeríj Kelethin Vak Bob, a harcművész ? 59d 6g06:00 után
Szelídítés Kelethin Vadócka 5-25 21d 6g
Szelídítés Nykthal Roberto, az idomár ?-30-35-? 15d 5g
Szkanderezés Nykthal Hawk, az izomagy 0-45 37d 10g
Teológia Nykthal Dralgevur, a tanító ?-50 19d 2g
Teológia Szooni temploma Szooni fopapja ? 7d 14g
Teológia Xeininne szentélye Xeininne főpapnője 0-50 14d 17g
Teológia Sötét szív templom,CorxenÖreg pap ?-60-65 2k 5d 6g
Teológia Mithril csarnok Stumpet, a főpap ? 4d
Teozófia 5 Mágia Tornya Tudományok tanítómestere ? <25 4d 19g
Teozófia 5 Mágia Tornya Tanítómester ? <25 7d 4g
Teozófia 5 Mágia Tornya Tanítómesterek ura ? >1 <25 19d 4g
Teozófia Kelethin Csillagfény Tamurelo ?-20 6d 1g09:00 után
Teozófia Outland, haz a hegyen Chen Tao, a harcművészetek mestere ?-15-20 10d 1g
Teozófia Szent Theodor Kolostor Jolanie nővér ?-25 15d 18g
Teozófia Szent Theodor Kolostor Apát ?-30-50 23d 8g
Teozófia Katakomba, Multon fogadó Büdös Banya ?-55-70-? 3k 35d
Térképészet Tyr, iskola Titarian, a tanító 0-20 1d 12g07:00 után
Térképészet Outland, gázló Vándortanító 0-? <45 2d 14g
Térképészet 5 Mágia Tornya Alaptudományok tanítómestere 0-25-? <45 3d 4g
Térképészet 5 Mágia Tornya Tudományok tanítómestere ? <25 1d 13g
Térképészet 5 Mágia Tornya Tanítómester ? <25 2d 5g
Térképészet Nykthal Roselle, a kereskedőcéh tanítója 0-? <45 3d 18g
Térképészet Kelethin Csillagfény Tamurelo ? <45 4d 6g09:00 után
Térképészet Outland, sivatag, Tyr-delSivatagi kereskedő 0-? <45 3d 16g
Térképészet Amitakarsz - SurranófalvaKisvirág, a térképész 30-50-? 2d 12g08:00 után
Thaumaturgia 5 Mágia Tornya Alaptudományok tanítómestere 0-15 14d 9g
Thaumaturgia 5 Mágia Tornya Tudományok tanítómestere ? <20 (kezdő) 7d 8g
Thaumaturgia 5 Mágia Tornya Tanítómester ?-20-25 9d
Thaumaturgia 5 Mágia Tornya Tanítómesterek ura >16 ?-35-45 28d 16g
Thaumaturgia 5 Mágia Tornya Apró széltündér (Láthatatlan),5em/2ny.>21 ?-45-50 17d
Thaumaturgia 5 Mágia Tornya Wyche ?-55-65-? 3d 5g
Thaumaturgia Kelethin Csillagfény Tamurelo ?-30-35-? 8d 13g09:00 után
Tőr Tyr, Chrurr boltja Brevia, a vak tolvaj 0-? 2d 8g18:00 után
Tőr Tyr Zdirk, a tanító 0-? 8d 12g
Tőr Kelethin Vak Bob, a harcművész ?-50-65 1k 7d 19g06:00 után
Tőr Kelethin Holdárnyék Darméne, a halál dalnoka 0-25 4d 11g
Tőr Kelethin Szellőszárny Wallowin, a fegyvermester30-45 9d 14g
Tőr Amitakarsz - SurranófalvaLakatos Kolompár 0-20 2d 1g11:00 után
Tőr Amitakarsz - SurranófalvaTak, a munkanelkuli ? <50 3d 09:00 után
Tőr Multon Genir, a hatalmas 0-5-? 6d 3g06:30 után
Tőr Mondon Pladquin 0-? 55d 7g
Tőr Mondon Tolvajmester ?-70 36k 13d 1g
Úszás Outland, gázló Vándortanító 0-20 2d 10g
Úszás Outland, csónakház Révész ?-30 13d 16g
Úszás Outland, Biztosrév Jónás, a nagy horgász ?-35-65 4k 86d 3g
Vagdalkozás Nykthal Ki Cheng Et, a pengemester 0-20 1k 20d
Vagdalkozás Tyr Conan, a harcos 0-45 2k 7d 7g
Vagdalkozás Nykthal Rowen, a fejvadász ?-50-55-? 2k 66d 13g
Vakharc Tyr, Chrurr boltja Brevia, a vak tolvaj 0-20 8d 18:00 után
Vakharc Kelethin Vak Bob, a harcművész ? 3k 20d 8g06:00 után
Vérszomj Multon Lamber mester 0-5 7d 17g06:30 után
Vérszomj Mithril csarnok Pwent, a harci tomboló ?-10-30-? 4d 18g
Vérszomj Karakas Gurnannon, a melák ? 4k 52d 14g
Zárnyitás Tyr, Chrurr boltja Brevia, a vak tolvaj 0-15 3d 4g18:00 után
Zárnyitás Tyr Zdirk, a tanító 0-10-? <45 8d
Zárnyitás Amitakarsz - SurranófalvaLakatos Kolompár ?-20-40 5d 11g11:00 után
Zárnyitás Mondon Pladquin 0-? <45 55d 7g
Zárnyitás Mondon Rembadin 0-? <45 1k 53d 9g
Zárnyitás Mondon Abraldan ?-45-50 6k 52d 12g
Zárnyitás Mondon Tolvajmester ?-55-60-? 40k 64d 10g
Zene Amitakarsz - SurranófalvaBarátfüle, a képzett zenész 0-? 16g08:00 után
Zene Tyr, iskola Titarian, a tanító 0-? 1d 6g07:00 után
Zene Outland, gázló Vándortanító 0-? 1d 7g
Zene Kelethin Holdárnyék Darméne, a halál dalnoka ? >1 (nem kezdő) 7d 15g
Zene Szooni temploma Szooni fopapja ? 1d 5g
Zene Outland, Vér tó, móló Sir Roland ? 19g
Zúzó Tyr, városőrség Anaximander, az oktató 0-? 3d 07:00 után
Zúzó Tyr Conan, a harcos ? >1 <35 21d 12g
Zúzó 5 Mágia Tornya Tanítómesterek ura 0-? <35 4d 16g
Zúzó Karakas Gurnannon, a melák ?-60-65 4k 52d 14g
Zúzó Xeininne szentélye Xeininne főpapnője 0-30 3d 14g
Zúzó Amitakarsz - SurranófalvaFullajtár, a hosszúléptű 0-20-? 1d 10g06:00 után
Zúzó Multon Genir, a hatalmas ?-35-55 42d 06:30 után
Zúzó Mithril csarnok Dagna generális ?-50 5d 2g04:00 után

jatek/kepzettsegek.txt · Utolsó módosítás: 2019/04/06 21:16 szerkesztette: raernon