Aranyláz MUD

Köszönet Mokas-nak a tárhelyért, domainért és önzetlen segítségéért, hogy az Aranyláz világa él és virul. - Zolak

Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


jatek:kepzettsegek

Képzettségek

Képzettségek, és hogy szerintünk (Nasim & Fixer) mikor mire jók:

Filter:

Képzettség Leírás
Alkímia Ha jól emlékszem 3 küldetéshez is kell, de nekem a 3 küldetés után is csak 12es, még ha nehezebben is, de alacsonyabb szinten is megoldhatóak vele a dolgok, csak több alapanyagra van szükség. Vakság gyógyítása, gyógyital, ill. serkentőszerek elkészítéséhez viszont hasznos, csak ahhoz elég magas szintűnek kell lennie.
Alkudozás Minél magasabb annál olcsóbban vásárolsz és annál drágábban adsz el, igen erősen beleszámít a karizma. Elsődleges fontosságú képzettség maximumra fejleszteni új karakternél.
Balta A balták, fejszék egyszerre zúzó és vágó fegyverek, ahogy észrevettem minden körben 50-50%az esély, hogy melyik típusú sebzés jön be. Én eddig csak a +3as baltához vettem hasznát, de ha már a kard, és szalfegyverek képzettség maxos, akkor megéri erre is időt szánni, jól fog még jönni.
Bányászat Építkezéshez, és egy küldetéshez kell. Mire a küldetés megvan addigra a 20-30as szint is megvan belőle. Ha nem a ponttáblázatos helyekért küzdesz akkor felesleges is tovább nyomni.
Biztos kéz Ha kiütné ellenfeled a fegyvert a kezedből, akkor van rá esély, hogy egyből fel is kapod, illetve késelésnél is hasznos, valamint tűzaurás ellenfelek ellen. Nagyon lassan fejlődik, de igen hasznos. (Tapado kezeket érdemes használni hozzá). Erősebb szörnyek ellen nélkülözhetetlen skill.
Csapdakeresés Marginálisan hasznos képzettség, alig pár helyen van csapda. Azok viszont néha elég sokat sebeznek.
Dobás Alacsony szinten nem rossz, amíg nincs jobb.
Értékbecslés Eleinte míg nem ismered a tárgyak értékét (ill az azonosítás varázslatot) addig meg tudod becsülni, hogy van-e értelme elcipelni az adott tárgyat a boltosig. Minden tárgyra csak egyszer tudod alkalmazni (kivéve ha eladod, és megveszed újra).
Favágás 2 vagy 3 küldihez, és kastély építéséhez kell, többet nem is nagyon érdemes foglalkozni vele.
FegyverspecialitásHa fegyverednek van tuz, jeg, méreg, stb speciális bónusz sebzése, akkor ettől a skilltől függ, hogy milyen eséllyel sikerül vele sebezni. Hasznos, de azért nem annyira fontos, a nagyon tápos fegyverekhez kellhet.
Felderites Környező szobákban tudod meglesni, hogy kik vannak. Nekem alacsony szinten sokat segített küldetésekben, szerintem megéri mezőn gyakorolni küldizés előtt. Sajnos néha fals irányhoz írja mit talált, amíg ki nem gyúrod.
Gyilkolás 5ig csak a fegyver mérgezése fejleszti utána a megfelelő parancsok (sugó gyilkolas, sug piszkos harc). Megéri használni (jól tud esni, mikor egy egyszerű katanával 600 fölött sebzel avatár fővezérnek).
Gyógyítás Nem tudod se használni se fejleszteni jelenleg.
Hadvezetés Csapatban van kis haszna, ha te vezeted a csapatot. Ha többen öltök, akkor a csapatvezető hadvezetésétől és vezetőképességétől függően egy kis bónuszt kaptok a találati esélyre.
Hárítás Nagyon lassan fejlődik, ahogy észrevettem leginkább mikor megütnek. Jelenleg sajnos nem lehet hárítani.
Herbalizmus 2-3 küldetéshez kell, illetve alkimiahoz hasznos. A küldetéseket viszont 0-5os skillel is kényelmesen teljesíteni tudod.
Higgadtság Ha nem használsz vérszomjat, akkor túl sok haszna nincs.
Horgászat 3 küldetéshez is kell (illetve ha lusta vagy mint én, akkor egy negyedikben is hasznát veszed), az aranyhalhoz viszont 30-as skill kell minimum, amit nem egyszerű elérni.
Kard A kardok az elsődleges vágófegyverek a játékban, kardból van a legtöbb fegyver is bekötve. Szerintem fajtól függetlenül ezt éri meg először kimaxolni.
Késelés Harc közben ha tőrt tartasz egyik kezedben, akkor körönként tudsz extra sebzést bevinni. Alacsony szinten jelentéktelennek tűnhet, de magas képzettség és egy jó tőr mellett igen szépen sebez. A biztos kéz képzettséget is fejleszti néha (ha már megtanultad).
Koldulás Semmi értelme, max ponttáblázatra.
Legendaismeret 2 küldetés is ad rá bónuszt viszont előtte érdemes felvinni 27re (ez a max szint ameddig könnyen fejleszthető). Szörnyekre igen nagy haszna van, megmondja, hogy mivel érdemes ölni.
Lopakodás Gyilkoláshoz tartozó parancsok sikerességébe számít bele, gyilkolás fejleszti.
Lopas Néha npcktől is tudsz értelmes dolgot lopni, de a fő haszna akkor van ha másik játékostól akarsz valamit megszerezni (persze számolj a bosszúra).
maszas Jó néhány küldetéshez kell, illetve bizonyos igen ritka, és igen nagy bónuszt adó tárgyak megszerzéséhez. Van jó pár mászni való hely(hirtelen 7 jut eszembe), mindnek megvan hogy mennyi a minimum mászás, amivel van esélyed feljutni, illetve, hogy meddig fejleszt. Azt hogy melyek ezek a helyek, és melyikhez milyen értékek tartoznak, arra nektek kell rájönni. ui.: van ahova még a 75 se mindig elég, és rá kell öltözni.
negativ vedelem Mikor már avatár vezért sikerül leölnöd, akkor van értelme először meglátogatni a negatív földet. Persze előtte meg kell szerezned ezt a képzettéget. Az ottani sebzést hivatott csökkenteni.
nyuzas 1 küldetéshez kell, illetve, pénz szerzési lehetőség, bár meggazdagodni ebből nem fogsz.
okolharc Puszta kezes harcnál számít, típusa zuzó, pusztito karmokkal igen szépen sebez. Ha kiütik a kezedből a fegyvered és nem tudod egyből felvenni, akkor jól jöhet, illetve fegyvertörő avatároknál is hasznos lehet.
ostor Egy-két jó fegyver van csak az ostorok között, így ezt mindenképpen hagyjuk a végére.
piszkos harc Homokszórás, gáncsolás, lefegyverzés, +lsd: gyilkolas. fontos képzettség (szerintem). Alacsonyabb szintű ellenfelek ellen még gáncsolás be is jöhet, aminek nagy előnye, hogy nem tud speciális képességeket használni az áldozat.
regeszet 2 küldihez kell, de mielőtt bármelyiket elkezdenénk szerezzük be a vizaura varázslatot.
repules No ez egy igen drága dolog, és míg nincs 50 környékén a skill addig sok haszna nincs is. Az utazási időt rövidítené le.
sebkötözés Ha vérzel, akkor ezzel elállíthatod a vérzést. Főleg a játék elején hasznos.
szalfegyver Szúró típusú fegyvertípus a kevésbé fontosak közül.
szelidites Megszelídíthetsz vele egy állatot, aki utána a követőd lesz. Amíg nincs idézhető követőd, addig nagyon hasznos egy védelmező gnóm földműves :)
szkanderezes Ez egy fun képzettség. Ha szkanderbe lenyomsz valakit, akkor par garast kapsz tőle, más játékostól is. Az előny mindig a kihívott félnél van.
teologia Papi varázslatokhoz kell, maxoljuk ki olyan gyorsan ahogy csak tudjuk. Ettől függ, hogy milyen papi varázslatokat és milyen erővel fogunk elsütni.
teozofia Pszi alkalmazásokhoz kell, elsősorban a játék közepén és végén hasznos.
terkepeszet A merre paranccsal megjegyezhetsz helyeket, így később is odatalálsz. Hogy mennyit tudsz megjegyezni az ettől a képzettségtől függ. A madáron repkedés is fejleszti.
thaumaturgia lsd: teologia, szerintem a 3 közül ez a legfontosabb képzettség, erre érdemes a legtöbb bónuszt is beszerezni lsd: meteorit
tor Szúró típusú, szalfegyvereknél fontosabb, a késeléshez elengedhetetlen. Talán a második leghasznosabb fegyver képzettség.
uszas Van 3-4 küldetés amit másképp macerás megoldani (kivéve ha repülés varázslat már megvan). Eleinte fejleszteni úgy érdemes, hogy 1 mezőnyit belelépsz tengerbe, majd gyorsan vissza, és pihen. Utána majd látod már te is.
vagdalkozas Mint késelés, csak karddal, és nem esik ki a fegyver a kezedből.
vakharc Ha meg vagy vakítva akkor fejlődik. Kevesebb mínuszt kapsz vakon, a képzettségedtől függően. Ha láthatatlan a támadód, akkor is segít. A szobák leírását is „láthatod”, a sötétben, ha magas. Hasznos lehet, de nem fontos képzettség.
verszomj Elkezdesz dühöngeni, se varázsolni, se menekülni nem tudsz közben, viszont picivel jobban harcolsz és picivel kevesebbet sebződsz. Ha alacsony az akaraterőd, akkor automatikusan tovább dühöngesz az áldozat halála után és mindenkit megtámadhatsz a környéken…
zarnyitas Egy-két fontos területre máshogy csak nagyon macerásan tudsz bejutni, szóval közepesen erős karakerrel már érdemes úgy jó 30-35-ig kigyúrni.
Zúzó Érdemes harmadikként kigyúrni, hisz bár kevés az ilyen fegyver, van olyan lény akire zuzóval lényegesen többet sebzel, mint vágóval vagy szúróval.

Képzettségek tanárai

Filter:

Képzettség Terület Tanár Tanított szintek Ár (kb.) Mikor tanít
Alkímia Tyr, iskola Titarian, a tanító 0-? <25 15g07:00 után
Alkímia 5 Mágia Tornya, 1.szint Alaptudományok tanítómestere 0-20 1d
Alkímia 5 Mágia Tornya, 2.szint Tudományok tanítómestere ?-20 1d
Alkímia 5 Mágia Tornya, 4.szint Tanítómesterek Úrnője ? >25, <55 4d 3g
Alkímia Nykthal Dralgevur, a tanító 0-? <25 2d
Alkímia Nykthal Alkímista ?-40-50 29d 05:30 után
Alkímia Corxen romvárosa Xenterial, a nekromanta ? <25 3d 10g06:00 után
Alkímia Ryal Grontar, a bölcs öreg pap ? <25 4d
Alkímia Gnómváros, iskola Tudományok tanítómestere ? <25 1d 10g
Alkímia Gnómváros Almarante a tudomanyok oktatoja ?-25-35 3d 10g04:30 után
Alkímia Multon, fogadó, kazamata Büdös banya ?-55-65 2k 50d
Alkudozás Kelethin Holdárnyék Darméne, a halál dalnoka 0-15-? <25 2d 10g
Alkudozás Outland,Tyr déltől 4d,3dkSivatagi kereskedő ? <25 2d 1g05:00 utan
Alkudozás 5 Mágia Tornya, 5.szint Apró széltündér (láthatatlan) ? <25 3d
Alkudozás Nykthal Roselle, a kereskedőcéh tanítója 25-50 6d 10g
Alkudozás Biztosrév Werio, a gyárigazgató ?-55-70 7k
Balta Tyr, városőrség Anaximander, az oktató 0-15 1d 07:00 után
Balta Multon Lamber mester ?-35 2d 10g06:30 után
Balta Karakas Gurnannon, a melák >40-?-65 1k 10d 6g
Balta Xeininne szentélye Xeininne főpapnője 0-30 1d 5g
Balta Mithril csarnok Dagna generális ?-40-60 5d 04:00 után
Bányászat Outland, gázló Vándortanító 0-10 1d 2g
Bányászat Nykthal Dralgevur, a tanító 15-40 4d
Bányászat Gnómváros Fürgeujjú Hiratonia a kézműves ? 2d 10g05:00 után
Bányászat Mithril-csarnok Stumpet, a főpap ? 3d 15g
Biztos kéz Nykthal Ki Cheng Et, a pengemester 0-35 1k 75d
Biztos kéz Nykthal Rowen, a fejvadász 40-65 2k 50d
Csapdakeresés Tyr, Chrurr boltja Brevia, a vak tolvaj 0-15 2d 18:00 után
Csapdakeresés 5 Mágia Tornya, 3.szint Tanítómester 0-5 1d 15g
Csapdakeresés 5 Mágia Tornya, 5.szint Apró széltündér (láthatatlan) 0-5 1d 5g
Csapdakeresés Amitakarsz - SurranófalvaLakatos Kolompár ?-20-25 1d 6g11:00 után
Csapdakeresés Mondon Pladquin ? <30 30d
Csapdakeresés Mondon Rembadin ?-30 1k 30d
Csapdakeresés Mondon Abraldan ?-35-50 5k
Csapdakeresés Mondon Tolvajmester ?-55-70 10k
Dobás Tyr, Chrurr boltja Brevia, a vak tolvaj 0-? <30 15g18:00 után
Dobás Outland, haz a hegyen Chen Tao, a harcművészetek mestere 0-15 1d 16g
Dobás Multon Vaalen, a gyors ?-20-25 2d 10g06:30 után
Dobás Hobbitfalva, iskola Karafiath, a harcművészetek mestere ? <30 2d
Dobás Mithril csarnok Dagna generális ? <35 1d 10g04:00 után
Dobás Outland, déli sivatag Sáskaharcos vadász ?-30-50 34d 10g17:00 után
Dobás Outland,Tyr déltől 4d,3dkSivatagi kereskedő 0-? <20 1d 11g05:00 után
Értékbecslés Tyr, kocsma Langar, a kocsmáros 0-11 2d 05:00 után
Értékbecslés Amitakarsz - SurranófalvaTak, a munkanelkuli 0-30 1d 5g09:00 után
Értékbecslés Agyar erőd Rambo, a troll kölyök <35 1d 15g14:00 után
Értékbecslés Multon, fogadó Vitrius kapitány ?-35-65 1k 30d 8g
Értékbecslés Mithril csarnok Stumpet, a főpap 15<31 2d 10g
Favágás Nykthal Dralgevur, a tanító 0-? <35 2d
Favágás Outland, erdő Favágó 0-30 1d
FegyverspecialitásNykthal Ki Cheng Et, a pengemester 0-10-? <70 4k 50d
FegyverspecialitásNykthal Rowen, a fejvadász ?-60-65 50d
FegyverspecialitásXeininne szentélye Xeininne főpapnője ?-15-35 10d
FegyverspecialitásSzent Theodor Kolostor Apát ?-40-55 25d
Felderítés Nykthal Roselle, a kereskedőcéh tanítója 0-5-? <25 2d 10g
Felderítés Kelethin Könnyűléptű Norman, a vadászmester 0-40 4d
Felderítés Tyr Zdirk, a tanító 0-15 1d 10g
Felderítés Gnómváros, iskola Tudományok tanítómestere ? <40 18g
Felderítés Mithril csarnok Stumpet, a főpap ? <45 2d 10g
Főzés Hobbitfalva, iskola Haspók Luluka ? (nem kezdő) 4d
Gyilkolás Tyr, Chrurr boltja Brevia, a vak tolvaj 0-5? <10 2d 10g18:00 után
Gyilkolás Tyr Conan, a harcos ? >1 15-? 12d 10g
Gyilkolás Tyr Zdirk, a tanító 0-30 4d 10g
Gyilkolás Kelethin Holdárnyék Darméne, a halál dalnoka ?-35-40 5d
Gyilkolás Nykthal Rowen, a fejvadász ?-45-65 60d
Gyilkolás Sziklacsarnok Gabalaga, a sámán ? 2d 10g
Gyógyítás Sziklacsarnok Gabalaga, a sámán ? 2d 15g
Hadvezetés Tyr, városőrség Anaximander, az oktató 0-10-? 2d 07:00 után
Hadvezetés Nykthal Roselle, a kereskedőcéh tanítója 0-? <25 2d
Hadvezetés 5 Mágia Tornya, 4.szint Tanítómesterek Úrnője 0-? 3d 13g
Hadvezetés Outland, Vér tó, móló Sir Roland ?-40 2d 10g
Hadvezetés Corxen romvárosa Csontváz kapitány ? 3d
Hadvezetés Multon Viquar, a nemes ? 2d 10g06:30 után
Hadvezetés Agyar erőd Félszemű Morragh ? 4d 03:00 után
Hadvezetés Gnómváros Kőfej Lerdotrin az őrség kapitánya ? 2d 07:00 után
Hadvezetés Mithril csarnok Dagna generális ? 3d 10g04:00 után
Hadvezetés Multon, fogadó Vitrius kapitány 45-? 2k 93d 9g
Hárítás Tyr, városőrség Anaximander, az oktató 0-? 2d 10g07:00 után
Hárítás Ork erődítmény Félszemű Zanrak ? 3d 06:00 után
Hárítás Nykthal Roselle, a kereskedőcéh tanítója 0-? <16 (kezdő) 1d 15g
Hárítás Kelethin Vak Bob, a harcművész ?-50-60-? 31d 3g06:00 után
Hárítás Kelethin Szellőszárny Wallowin, a fegyvermester?-35-45 7d 10g
Hárítás Amitakarsz - SurranófalvaTak, a munkanelkuli ? 2d 10g09:00 után
Hárítás Amitakarsz - SurranófalvaFullajtár, a hosszúléptű ? 2d 5g06:00 után
Hárítás Multon Lamber mester ? 3d 06:30 után
Hárítás Multon Vaalen, a gyors ? 4d 06:30 után
Hárítás Sziklacsarnok Keekor, a gladiátor ? 2d 15g
Hárítás Corxen romvárosa Csontváz kapitány ? 2d 7g
Hárítás Outland, déli sivatag Sáskaharcos vadász ?-20-? 7d 10g17:00 után
Hárítás Agyar erőd Félszemű Morragh ? 2d 10g03:00 után
Hárítás Gnómváros Kőfej Lerdotrin az őrség kapitánya ? 2d 10g07:00 után
Hárítás Xeininne szentélye Xeininne főpapnője ?-20-30 1d 5g
Hárítás Szent Theodor Kolostor Jolanie nővér ? 15d
Hárítás Hobbitfalva, iskola Karafiath, a harcművészetek mestere ? 5d
Hárítás Outland, Vér tó, móló Sir Roland ? 3d 15g
Herbalizmus Tyr, iskola Titarian, a tanító 0-? 13g07:00 után
Herbalizmus Tyr Conan, a harcos 0-? <30 12d 15g
Herbalizmus 5 Mágia Tornya, 1.szint Alaptudományok tanítómestere 0-20 1d
Herbalizmus 5 Mágia Tornya, 2.szint Tudományok tanítómestere 0-20 1d
Herbalizmus 5 Mágia Tornya, 3.szint Tanítómester ?-5-? <25 1d
Herbalizmus 5 Mágia Tornya, 4.szint Tanítómesterek Úrnője ? >1 -25 2d 12g
Herbalizmus 5 Mágia Tornya, 5.szint Apró széltündér (láthatatlan) 0-? <30 2d 10g
Herbalizmus 5 Mágia Tornya Wyche ?-40-60 1d 10g
Herbalizmus Outland, gázló Vándortanító 0-? <30 1d 10g
Herbalizmus Nykthal Alkímista ?-30-35 28d 05:30 után
Herbalizmus Kelethin Könnyűléptű Norman, a vadászmester 0-? <30 1d 10g
Herbalizmus Gnómváros Bralteran, a csontkovács ? <30 2d 10g
Herbalizmus Gnómváros Fürgeujjú Hiratonia a kézműves ? 2d 5g05:00 után
Herbalizmus Szent Theodor Kolostor Apát ? 1d 5g
Herbalizmus Outland, Mondon d-től 2dkElf vándor ? 1d 10g
Herbalizmus Sziklacsarnok Gabalaga, a sámán ? 2d 15g
Herbalizmus Multon, fogadó, kazamata Büdös banya ?-65 1k 50d
Higgadtság Tyr Conan, a harcos 0-30 10d
Higgadtság Karakas Gurnannon, a melák ?-45-65 1k 10d 6g
Higgadtság Nykthal Hawk, az izomagy ?-35-45-? 15d
Horgászat Biztosrév Adar, a horgász 0-25 8d
Horgászat Outland, csónakház Révész ?-30-45-? 24d
Horgászat Outland, Biztosrév Jónás, a nagy horgász ?-45-65 1k 74d
Íj Kelethin Könnyűléptű Norman, a vadászmester 0-? 4d
Íj Outland, Mondon d-től 2dkElf vándor ? 2d 10g
Íj Kelethin Szellőszárny Wallowin, a fegyvermester? >1 (nem kezdő) 12d 10g
Íj Amitakarsz - SurranófalvaFullajtár, a hosszúléptű ? 2d 06:00 után
Kard Tyr, városőrség Anaximander, az oktató 0-? 1d 07:00 után
Kard Nykthal Roselle, a kereskedőcéh tanítója 0-? <60 1d 10g
Kard Nykthal Ki Cheng Et, a pengemester 0-? <60 1k 25d 5g
Kard Kelethin Vak Bob, a harcművész ?-65 25d 19g06:00 után
Kard Kelethin Holdárnyék Darméne, a halál dalnoka ? <60 4d
Kard Kelethin Szellőszárny Wallowin, a fegyvermester? 10d
Kard Xeininne szentélye Xeininne főpapnője ?-60-? 5d
Kard Corxen romvárosa Csontváz kapitány ? 2d 15g
Kard Outland, Vér tó, móló Sir Roland ? 4d
Kard Outland, Mondon d-től 2dkElf vándor ? 2d
Kard Mithril csarnok Dagna generális ? 3d 10g04:00 után
Kard Sziklacsarnok Keekor, a gladiátor ? 2d 5g
Kard Hobbitfalva, iskola Karafiath, a harcművészetek mestere ? 4d
Kard Multon Viquar, a nemes ? 3d 15g06:30 után
Késelés Tyr Conan, a harcos 0-25 1k
Késelés Nykthal Ki Cheng Et, a pengemester ?-30-35 1k
Késelés Mondon Abraldan ?-40-55 5k
Késelés Mondon Tolvajmester ?-65 12k
Koldulás Tyr, kocsma Langar, a kocsmáros 0-10 1d 10g05:00 után
Koldulás Tyr Részeg koldus ?-15-25 1d 15g
Legendaismeret Tyr Conan, a harcos 0-? 12d
Legendaismeret Tyr, iskola Titarian, a tanító 0-? <25 1d 10g07:00 után
Legendaismeret 5 Mágia Tornya, 5.szint Apró széltündér (láthatatlan) ? >1 (nem kezdő) 4d
Legendaismeret Kelethin Csillagfény Tamurelo ?-25 3d 09:00 után
Legendaismeret Sötét szív templom,CorxenÖreg pap ?-30 2d 8g
Legendaismeret Gnómváros Almarante a tudomanyok oktatoja ? 2d 10g04:30 után
Legendaismeret Ryal Grontar, a bölcs öreg pap ?-35-40-? 4d
Legendaismeret Hobbitfalva, iskola Karafiath, a harcművészetek mestere ? <35 3d 10g
Legendaismeret Mithril csarnok Stumpet, a főpap ?-15-20 2d 10g
Legendaismeret Sziklacsarnok Gabalaga, a sámán ? 2d
Lepkefogás Tyr, park Utcagyerek 0-? 7d 10g14:00 után
Lopakodás Tyr Conan, a harcos 0-? <60 20d
Lopakodás Tyr, Chrurr boltja Brevia, a vak tolvaj 0-10 1d 10g18:00 után
Lopakodás 5 Mágia Tornya, 5.szint Apró széltündér (láthatatlan) ? >1 <60 2d 10g
Lopakodás Kelethin Könnyűléptű Norman, a vadászmester ?-15-40 3d 15g
Lopakodás Kelethin Holdárnyék Darméne, a halál dalnoka ?-45-55 4d
Lopakodás Mondon Pladquin 0-? <60 30d
Lopakodás Mondon Rembadin ? <60 1k 20d
Lopakodás Mondon Abraldan ? <60 5k
Lopakodás Outland, Mondon d-től 2dkElf vándor ? 1d 10g
Lopakodás Tyr Zdirk, a tanító ?-60-65 4d 4g
Lopakodás Sziklacsarnok Gabalaga, a sámán ? 2d
Lopás Tyr Zdirk, a tanító 0-20 1d 15g
Lopás Agyar erőd Rambo, a troll kölyök 0-? <25 1d 10g14:00 után
Lopás Tyr, Chrurr boltja Brevia, a vak tolvaj 0-? 1d 18:00 után
Lopás Amitakarsz - SurranófalvaTak, a munkanelkuli ?-25-35-? 2d 09:00 után
Lopás Mondon Pladquin 0-? <40 37d 10g
Lopás Mondon Rembadin 0-? <40 1k 50d
Lopás Mondon Abraldan ?-40-50 5k
Lopás Mondon Tolvajmester ? 10k
Lovaglás Outland, Tyr, ny, istállóJuan, a lovászfiú 0-10 1d 10g04:00 után
Lovaglás Outland, Vér tó, móló Sir Roland ?-15-20-? <35 4d 10g
Mászás Tyr, park Utcagyerek 0-? <35 9d 14:00 után
Mászás Nykthal Ki Cheng Et, a pengemester >5-?-<60 60d
Mászás Tyr Conan, a harcos >1-?-<60 60d
Mászás Tyr Zdirk, a tanító ? <40 1d 15g
Mászás Agyar erőd Rambo, a troll kölyök ? 1d 15g14:00 után
Mászás Outland, hegymászó tábor Tábori orvos 0-55 10d
Negatív védelem 5 Mágia Tornya Wyche 0-45 1k
Negatív védelem Multon, fogadó, kazamata Büdös banya ?-50-65 7k 50d
Nekromancia Corxen romvárosa Xenterial, a nekromanta ? 3d 15g06:00 után
Nekromancia Mauzoleum Lich ? 15d 8g
Nyúzás Outland, gázló Vándortanító 0-? <20 1d 2g
Nyúzás Outland, déli sivatag Sáskaharcos vadász ? <16 (kezdő) 7d 17:00 után
Nyúzás Outland, Mondon d-től 2dkElf vándor ? 1d
Nyúzás Nykthal Dralgevur, a tanító 0-20 2d
Nyúzás Amitakarsz - SurranófalvaFullajtár, a hosszúléptű ?-25-40 10g06:00 után
Nyúzás Kelethin Könnyűléptű Norman, a vadászmester ?-45-50 6d
Nyúzás Gnómváros Fürgeujjú Hiratonia a kézműves ? <55 2d 05:00 után
Ostor Amitakarsz - SurranófalvaFullajtár, a hosszúléptű 0-20 2d 06:00 után
Ostor Multon Genir, a hatalmas ?-25-40 37d 06:30 után
Ostor Outland, déli sivatag Sáskaharcos vadász ?-45-55 58d 10g17:00 után
Ostor Karakas Gurnannon, a melák ?-60-65 1k 10d 6g
Ökölharc Tyr, kocsma Langar, a kocsmáros 0-20 1d 5g05:00 után
Ökölharc Outland, haz a hegyen Chen Tao, a harcművészetek mestere ?-25-50 38d 12g
Ökölharc Outland, Tyr, ny, istállóJuan, a lovászfiú 0-? <20 1d 04:00 után
Ökölharc Multon Genir, a hatalmas ?-20-? <55 2d 06:30 után
Ökölharc Mondon Pladquin ? <16 30d
Ökölharc Mondon Rembadin ?-30 1k 20d
Ökölharc Mondon Abraldan ?-35-45-? <55 5k
Ökölharc Agyar erőd Félszemű Morragh ? <55 2d 15g03:00 után
Ökölharc Hobbitfalva, iskola Karafiath, a harcművészetek mestere ? <55 6d
Ökölharc Mithril csarnok Pwent, a harci tomboló ? <55 2d 10g
Ökölharc Szent Theodor Kolostor Jolanie nővér ? <55 12d 10g
Ökölharc Szent Theodor Kolostor Apát ? <55 12d 10g
Ökölharc Nykthal Hawk, az izomagy ?-55-65 1k 12d
Parittya Tyr, park Utcagyerek 0-? 10d 08:00 után
Parittya Hobbitfalva, iskola Haspók Luluka ? (nem kezdő) 3d 10g
Piszkos harc Tyr, Chrurr boltja Brevia, a vak tolvaj 0-20 1d 5g18:00 után
Piszkos harc Tyr Zdirk, a tanító ?-25-40 2d 15g
Piszkos harc Amitakarsz - SurranófalvaTak, a munkanelkuli ? <25 2d 10g09:00 után
Piszkos harc Multon Lamber mester ? <25 2d 06:30 után
Piszkos harc Mondon Pladquin ? <30 40d
Piszkos harc Mondon Rembadin ? <45 1k 60d
Piszkos harc Mondon Abraldan ?-45-50 5k
Piszkos harc Mondon Tolvajmester ?-55-70 10k
Piszkos harc Mithril csarnok Pwent, a harci tomboló ? <45 2d 10g
Piszkos harc Sziklacsarnok Keekor, a gladiátor ? <45 2d
Repülés Outland, gázló Vándortanító ?-25-40 7k 50d
Repülés Outland, Tyr, dny Flodare, a madárkereskedő 0-5 1k
Repülés Outland, Mondon d-től 2dkElf vándor ?-5-20 2k 50d
Régészet Tyr, könyvtár Prof. Indiana 0-25-? 1k
Sebkötözés Outland, hegymászó tábor Tábori orvos 5-55 15d 1g
Szálfegyver Tyr, városőrség Anaximander, az oktató 0-? 2d 10g07:00 után
Szálfegyver Ork erődítmény Félszemű Zanrak ? 2d 10g06:00 után
Szálfegyver Kelethin Vak Bob, a harcművész ?-45-60 46d 15g06:00 után
Szálfegyver Kelethin Szellőszárny Wallowin, a fegyvermester?-35-40 4d 10g
Szálfegyver Karakas Gurnannon, a melák ?-65 1k 10d 6g
Szálfegyver Outland, déli sivatag Sáskaharcos vadász ? >1 <45 8d 17:00 után
Szálfegyver Xeininne szentélye Xeininne főpapnője 0-30 1d 5g
Szálfegyver Corxen romvárosa Csontváz kapitány ? 2d 10g
Szálfegyver Outland,Tyr déltől 4d,3dkSivatagi kereskedő 0-15-? 1d 11g05:00 után
Szálfegyver Gnómváros Kőfej Lerdotrin az őrség kapitánya ? 2d 5g07:00 után
Szálfegyver Szent Theodor Kolostor Jolanie nővér ? 9d
Szálfegyver Agyar erőd Félszemű Morragh ? 2d 5g03:00 után
Szálfegyver Multon Genir, a hatalmas 0-5-? 2d 10g06:30 után
Szálfegyver Multon Viquar, a nemes ? 4d 06:30 után
Számszeríj Kelethin Vak Bob, a harcművész ? 25d 19g06:00 után
Számszeríj Ork erődítmény Félszemű Zanrak ? 2d 10g06:00 után
Szelídítés Kelethin Vadócka 5-25 17d
Szelídítés Nykthal Roberto, az idomár ?-30-35-? 15d 5g
Szkanderezés Nykthal Hawk, az izomagy 0-45 37d 10g
Teológia Nykthal Dralgevur, a tanító ?-50 5d
Teológia Szooni temploma Szooni fopapja ? 4d 10g
Teológia Xeininne szentélye Xeininne főpapnője 0-50 5d
Teológia Ryal Grontar, a bölcs öreg pap ? 4d
Teológia Sötét szív templom,CorxenÖreg pap ?-60-65 1k 39d 14g
Teológia Mithril csarnok Stumpet, a főpap ? 4d
Teozófia 5 Mágia Tornya, 2.szint Tudományok tanítómestere ? <25 3d
Teozófia 5 Mágia Tornya, 3.szint Tanítómester ? <25 4d
Teozófia 5 Mágia Tornya, 4.szint Tanítómesterek Úrnője ? >1 <25 5d 4g
Teozófia Kelethin Csillagfény Tamurelo ?-20 3d 10g09:00 után
Teozófia Outland, haz a hegyen Chen Tao, a harcművészetek mestere ?-15-20 3d 1g
Teozófia Szent Theodor Kolostor Jolanie nővér ?-25 10d
Teozófia Mauzoleum Lich ? 21d 11g
Teozófia Szent Theodor Kolostor Apát 30-50 15d
Teozófia Multon, fogadó, kazamata Büdös banya ?-55-70 2k
Térképészet Tyr, iskola Titarian, a tanító 0-20 10g07:00 után
Térképészet Outland, gázló Vándortanító 0-? <35 1d 10g
Térképészet 5 Mágia Tornya, 1.szint Alaptudományok tanítómestere 0-25-? <35 1d
Térképészet 5 Mágia Tornya, 2.szint Tudományok tanítómestere ? <25 1d
Térképészet 5 Mágia Tornya, 3.szint Tanítómester ? <25 1d 5g
Térképészet Nykthal Roselle, a kereskedőcéh tanítója 0-? <35 1d 5g
Térképészet Outland, Mondon d-től 2dkElf vándor ? 1d
Térképészet Kelethin Csillagfény Tamurelo ? <45 2d 10g09:00 után
Térképészet Outland,Tyr déltől 4d,3dkSivatagi kereskedő 0-? <45 1d 6g05:00 után
Térképészet Amitakarsz - SurranófalvaKisvirág, a térképész 30-50-? 2d 08:00 után
Térképészet Gnómváros, iskola Tudományok tanítómestere ? 1d
Térképészet Gnómváros Almarante a tudomanyok oktatoja ? 3d 5g04:30 után
Térképészet Multon, fogadó Vitrius kapitány ?-65 1k 95d 13g
Thaumaturgia 5 Mágia Tornya, 1.szint Alaptudományok tanítómestere 0-15 4d 10g
Thaumaturgia 5 Mágia Tornya, 2.szint Tudományok tanítómestere ? <20 (kezdő) 4d 10g
Thaumaturgia 5 Mágia Tornya, 3.szint Tanítómester ?-20-25 5d
Thaumaturgia 5 Mágia Tornya, 4.szint Tanítómesterek Úrnője >16 ?-35-45 7d 16g
Thaumaturgia 5 Mágia Tornya, 5.szint Apró széltündér (láthatatlan) >21 ?-45-50 7d 10g
Thaumaturgia 5 Mágia Tornya Wyche ?-55-65-? 1k
Thaumaturgia Corxen romvárosa Xenterial, a nekromanta ? 3d 06:00 után
Thaumaturgia Gnómváros, iskola Tudományok tanítómestere ? 4d 10g
Thaumaturgia Ryal Grontar, a bölcs öreg pap ? 4d
Thaumaturgia Mauzoleum Lich ? 26d 19g
Thaumaturgia Kelethin Csillagfény Tamurelo ?-30-35-? 5d 09:00 után
Tőr Tyr, Chrurr boltja Brevia, a vak tolvaj 0-? 15g18:00 után
Tőr Tyr Zdirk, a tanító 0-? 2d 3g
Tőr Kelethin Vak Bob, a harcművész ?-50-65 47d 5g06:00 után
Tőr Kelethin Holdárnyék Darméne, a halál dalnoka 0-25 2d 4g
Tőr Kelethin Szellőszárny Wallowin, a fegyvermester30-45 5d
Tőr Amitakarsz - SurranófalvaLakatos Kolompár 0-20 1d 10g11:00 után
Tőr Amitakarsz - SurranófalvaTak, a munkanelkuli ? <50 1d 10g09:00 után
Tőr Multon Genir, a hatalmas 0-5-? 2d 10g06:30 után
Tőr Multon Vaalen, a gyors ? 3d 15g06:30 után
Tőr Mondon Pladquin 0-? 30d
Tőr Mondon Rembadin ? 1k 20d
Tőr Mondon Abraldan ? 5k
Tőr Mondon Tolvajmester ?-70 10k
Tőr Sziklacsarnok Keekor, a gladiátor ? 2d
Tőr Hobbitfalva, iskola Haspók Luluka ? 2d 10g
Úszás Outland, gázló Vándortanító 0-20 1d 8g
Úszás Outland, csónakház Révész ?-30 4d
Úszás Outland, Biztosrév Jónás, a nagy horgász ?-35-65 1k 74d
Vagdalkozás Nykthal Ki Cheng Et, a pengemester 0-20 1k 20d
Vagdalkozás Tyr Conan, a harcos 0-45 1k 20d
Vagdalkozás Nykthal Rowen, a fejvadász ?-50-65 2k
Vakharc Tyr, Chrurr boltja Brevia, a vak tolvaj 0-20 2d 10g18:00 után
Vakharc Kelethin Vak Bob, a harcművész ? 1k 40d 6g06:00 után
Vakharc Ork erődítmény Félszemű Zanrak ?-25-30-? 2d 10g06:00 után
Vakharc Multon Vaalen, a gyors ? 4d 06:30 után
Vérszomj Multon Lamber mester 0-5 2d 5g06:30 után
Vérszomj Ork erődítmény Félszemű Zanrak ? <45 3d 10g06:00 után
Vérszomj Mithril csarnok Pwent, a harci tomboló ?-10-40 3d 15g
Vérszomj Agyar erőd Félszemű Morragh ? <45 4d 03:00 után
Vérszomj Karakas Gurnannon, a melák ?-45-65 1k 10d 6g
Zárnyitás Tyr, Chrurr boltja Brevia, a vak tolvaj 0-15 1d 18:00 után
Zárnyitás Tyr Zdirk, a tanító 0-10-? <45 2d
Zárnyitás Amitakarsz - SurranófalvaLakatos Kolompár ?-20-40 4d 11:00 után
Zárnyitás Mondon Pladquin 0-? <45 30d
Zárnyitás Mondon Rembadin 0-? <45 1k 30d
Zárnyitás Mondon Abraldan ?-45-50 5k
Zárnyitás Mondon Tolvajmester ?-55-60-? 10k
Zárnyitás Gnómváros Fürgeujjú Hiratonia a kézműves ? 2d 5g05:00 után
Zene Amitakarsz - SurranófalvaBarátfüle, a képzett zenész 0-? 16g08:00 után
Zene Tyr, iskola Titarian, a tanító 0-? 8g07:00 után
Zene Outland, gázló Vándortanító 0-? 15g
Zene Kelethin Holdárnyék Darméne, a halál dalnoka ? >1 (nem kezdő) 3d 15g
Zene Outland, Mondon d-től 2dkElf vándor ? 10g
Zene Szooni temploma Szooni fopapja ? 15g
Zene Szent Theodor Kolostor Apát ? 2d 10g
Zene Gnómváros Almarante a tudomanyok oktatoja ? 1d 5g04:30 után
Zene 5 Mágia Tornya Wyche ? 1d
Zene Outland, Vér tó, móló Sir Roland ? 15g
Zúzó Tyr, városőrség Anaximander, az oktató 0-? 1d 07:00 után
Zúzó Tyr Conan, a harcos ? >1 <35 12d 10g
Zúzó Ork erődítmény Félszemű Zanrak ? 5d 10g06:00 után
Zúzó 5 Mágia Tornya, 4.szint Tanítómesterek Úrnője 0-? <35 1d 6g
Zúzó Karakas Gurnannon, a melák ?-60-65 1k 10d 6g
Zúzó Xeininne szentélye Xeininne főpapnője 0-30 1d 5g
Zúzó Amitakarsz - SurranófalvaFullajtár, a hosszúléptű 0-20-? 1d 10g06:00 után
Zúzó Multon Genir, a hatalmas ?-35-55 17d 06:30 után
Zúzó Multon Viquar, a nemes ? 3d 06:30 után
Zúzó Agyar erőd Félszemű Morragh ? 3d 10g03:00 után
Zúzó Szent Theodor Kolostor Jolanie nővér ? 7d 10g
Zúzó Corxen romvárosa Xenterial, a nekromanta ? 2d 10g06:00 után
Zúzó Hobbitfalva, iskola Karafiath, a harcművészetek mestere ? 4d
Zúzó Gnómváros Kőfej Lerdotrin az őrség kapitánya ? 3d 07:00 után
Zúzó Sziklacsarnok Keekor, a gladiátor ? 2d 15g
Zúzó Mithril csarnok Dagna generális ?-50 4d 04:00 után
Zúzó Sziklacsarnok Gabalaga, a sámán ? 2d 10g


Megjegyzés: A tanárok mindenkinek más árakat adnak meg, így a táblázatban szereplő árak abszolult nagysága nem mérvadó,
de az egymáshoz viszonyított arányuk igen, mivel minden ár egy 100-as karizmájú, 75-os alkudozású elf fajú karakterrel lett lekérve.

jatek/kepzettsegek.txt · Utolsó módosítás: 2021/04/20 19:20 szerkesztette: mokas